Saç Ekimi

Kadınlarda saç dökülmesinin en önemli nedenleri nelerdir?

Saç Ekim; Kadınlarda erken yaşta saç dökülmesinin en önemli nedeni saça uygulanan kimyasal işlemler, ısı bazlı işlemler ve saç şekillendirme sırasında saçların çok fazla çekmeye maruz kalmasıdır.

İleri yaşta ise genellikle kadınlık hormonunu olan östrogenin azalması kadınlarda saç dökülmesinin en sık nedeni olarak karşımıza çıkar. Kadınlık hormonun azalması görece olarak testesteronu daha baskın hale gelmesine sebep olur bu da saç dökülmesini hızlandırır.

Saç ekimi 3 ayda ne kadar çıkar?

Saç ekimi sonrası büyüme hızı, kişinin genetik özelliklerine, genel sağlığına ve saç ekimi prosedürünün uygulanmasına bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Bununla birlikte, saç ekimi sonuçları genellikle zamanla iyileşir ve bunun tamamlanması birkaç ay sürebilir.

Saç ekimi sonrası genellikle üç ay içinde yeni saçlar çıkmaya başlar. Bununla birlikte, bu saçlar başlangıçta ince ve kısa olabilir. Saç telleri zamanla kalınlaşır ve uzar ve doğal saçınıza daha benzer hale gelir.

Tamamen ve kalıcı sonuçlar genellikle on iki ila on sekiz ay içinde ortaya çıkar. Bu süre boyunca saçlar kalınlaşır, uzar ve büyüme aşamalarını tamamlar. Saç ekimi sonrası dönemde cerrahın önerdiği bakım talimatlarına uymak, saçların daha hızlı iyileşmesini ve daha sağlıklı bir büyümesini sağlamak için çok önemlidir.

Saç ekimi sonuçları kişiden kişiye değişebilir ve çok sayıda faktöre bağlıdır. Herkesin iyileşme süreci farklı olduğundan, tam sonuçların elde edilmesi zaman alabilir. Saç ekimi cerrahınızla saç ekimi sonuçları hakkında daha fazla bilgi almak ve beklentilerinizle ilgili spesifik ayrıntılara bakmak önemlidir.

Erkek hastalarda saç dökülmesinin en önemli nedeni nedir?

Erkeklerde saç dökülmesine en önemli nedeni testesteron hormonunun yüksekliğidir. Özellikle aktif formdaki testesteronun kimi hastalarda saç köküne etkisi diğerlerine oranla daha fazladır.

DHI tekniğinin FUE yöntemine göre avantajları nelerdir?

DHI tekniğinde saç foliküllerinin ekimi kalemle yapıldığı için kafa derisine hasar verilmez. Bu yöntemde kanal açılmasına gerek olmadığından dolayı kafa derisinin beslenmesi bozulmaz.

Buda hem ekilen saç foliküllerinin daha yüksek oranda tutmasına iyileşmenin daha hızlı olmasına ve daha az şişlik meydana gelmesine yol açar. Bu teknikte yine kanal açılmasına gerek olmadığı için oldukça sık ekim yapılabilir. Bütün bu etkenler DHI tekniğinde yapılan saç ekimleri sonuçlarının daha iyi olmasını sağlar.

Biz kendi uygulamalarımızda hangi tekniği tercih ediyoruz?

Biz bütün uygulamalarımızda bütün saç ekimlerimizde DHI tekniğini tercih ediyoruz.

Bu teknik günümüzde saç ekiminde kullanılan en yeni ve en etkili yöntemdir. Ameliyat sonrası hastalarda ödem daha az olmakta, daha fazla saç grefti ekilebilmekte ve sonuçlar daha güzel olmaktadır.

Saç ekim operasyonları ortalama kaç saat sürer?

Saç ekim ameliyatların ekilecek greft sayısına bağlı olarak yaklaşık 6-8 saat kadar sürer.

Saç ekim operasyonun aşamaları nelerdir?

Saç ekimi öncesi bütün hastalara uygun açılardan fotoğrafları çekilir. Sonrasında bütün hastalara kan sayımı, kanama pıhtılaşma değerlerini görmek ve bulaşıcı hastalığı olmadığını teyit etmek için kan testleri yapılır. Bir sonraki aşamada hastaların gereken saç bölgeleri traş edilerek saçları yıkanır. Yıkamayı takiben hasta ekim odasına alınarak lokal anestezi işlemine başlanır.

Lokal anesteziyi takiben hastaların ense bölgelerinden saç greftlerinin toplanması yapılır. Greft toplama sonrasında işlemi ara verilerek hastaların yemek yemesi ve dinlenmesi sağlanır. Hasta yemeğini yer ve dinlenirken hastadan alınan greftler dizilerek sayımları yapılır. En son aşama olan saç greftlerinin ekimi ile operasyon tamamlanır. Hastaların pansumanları ve bilgilendirilmeleri yapıldıktan sonra hastalar taburcu edilir.

İlginizi Çekebilir  Vaser Liposuction

Saç ekimi operasyonu ağrılı bir işlem midir?

Bu saç ekim operasyonu esnasında hastalar sadece ilk birkaç iğnenin ağrısını hissederler. ağrının da hissedilmemesi için biz klinik olarak hastalarımıza lokal anestezi öncesi sedasyon işlemi uygulamakdayız. Bu sayede hasta lokal anestezi için yapılan iğneleri hatırlamamakta ve ağrı hissetmemektedir. Bu sayede hem hasta hem de ekimi yapan ekibin konforu arttırılır.

Saç ekim genel anestezi altında yapılabilir mi?

Saç ekim operasyonları uzun sürdüğü için genel anestezi altında yapılması tavsiye edilmez.

Saç ekim operasyonları hastanede mi yapılmalıdır?

Saç ekim operasyonları uygun şartları bulunan hastanelerde ya da poliklinik ruhsatı olan polikliniklerde yapılabilir. Biz her saç ekimi hastamızın işlemini hastanede yapmayı tercih ediyoruz.

Saç ekim sonrasında ilaç kullanmamız gerekir mi?

Saç ekim ameliyatlarının hemen sonrasında hastalarımıza ağrı kesici, antibiyotik ve ödem gidermesi için steroid veriyoruz.

Saç ekim sonrasında ekilen saç köklerinin bakımı nasıl yapılır?

Saç ekim sonrasında genellikle ikinci ya da üçüncü günde saçların yıkaması yapılır. Bu yıkama esnasında hastaya saçlarını nasıl yıkanması gerektiği detaylı olarak anlatır. İlk yıkama sonrasında hastadan saçlarını gün aşırı yıkaması istenir. Bu yıkama işleminde saç ekiminden sonra kullanılan özel şampuan ve köpükler kullanılır.

Hasta ameliyattan sonra iki hafta boyunca şampuan ve köpükle saçlarını yıkamaya devam eder. İki haftadan sonraki süreçte hasta yıkama esnasında sadece şampuan kullanır. Saç ekimi hastalarına bundan sonraki hayatlarında muhakkak saçları besleyici vitamin içerikli şampuan kullanmaları tavsiye edilir. 

Saç ekim sonrasında şampuan dışında saçları beslemek için kullanılan başka ilaçlar var mı?

Saç ekimi operasyonlarından sonra hastalara saçların daha kuvvetli çıkabilmesi için destekleyici tablet ve losyonlar kullanmaları önerilir.

Operasyon sonrası ekilen saçlar ne zaman tekrar büyümeye başlar?

Ekim sonrası saçlar genellikle üçüncü ay civarı yavaş yavaş büyümeye başlar. Bu büyüme gün geçtikçe hızlanarak ekimden sonraki birinci yıla kadar devam eder. Yani hastaların saç ekiminin tam sonucunu görebilmeleri için bir yıl beklemeleri gerekir.

Saç ekiminden sonra alın bandı ya da şapka kullanılmasını öneriyor musunuz?

Saç ekimi sonrası hastalarımıza alım bandı kullandırmıyoruz. Bunun en önemli nedeni alım bandının yukarısındaki ekim yapılan alanda ödeme yol açmadır. Bu ödem ekilen köklerin kanlanmasını olumsuz yönde etkileyebilir. Şapka kullanması ise şapkayı giyip çıkarırken ekim yapılan alanda sürtünmeye neden olabileceğinden dolayı tavsiye edilmez.

Saç ekim operasyonlarında ortalama ne kadar saç grefti ekilebilir?

Alınabilecek ve dolayısı ile ekilebilecek olan saç greftinin hastadan hastaya değişmektedir. Bu sayı 4000-6000 arasında değişebilir. Burada olabildiğince fazla sayıda saç grefti alınırken aynı zamanda ense bölgesinin bozulmamasına da dikkat edilmesi gerekir. Tek seansta çok fazla grefttin alındığı durumlarda ense bölgesi zarar görebilir ve bu bölgelerde saçta seyrelme oluşabilir.

Saçları kesmeye gerek olmadan saç ekim yapılabilir mi?

Saç ekim esnasında saç köklerinin alınacağı donör alan olan ense bölgesinde saç traşı yapılmasını tavsiye ediyoruz. Bu sayede daha düzgün bir şekilde daha fazla sayıda saç grefti alınabilir. Bu bölgenin dışında hasta dilerse ekim yapılan alanda saçlar kesilmeden saç ekimi yapılabilir.

Kadınlarda saç ekiminin farklı noktaları var mıdır?

Kadın hastalarda ekim yapılan alanda ki saçlar hiçbir zaman için traş edilmez. Saç köklerinin alınacağı alandaki saçlar ise traş edilir. Kadınlarda saçlar genellikle uzun olduğu için saçlar toplanınca traş edilen alan dışardan bakılınca gözükmez.

Saç ekiminden ne kadar sonra kuaföre gidilebilir?

Saç ekiminden bir ay sonra hastalar kuaföre gidebilirler. Burada dikkat edilmesi gereken nokta saçlar kesilirken sadece makas kullanılmasıdır. Ayrıca saç ekiminden sonraki ilk altı ay boyunca saçların boyanmasını da tavsiye etmiyoruz.

Sakal ya da kaş ekiminin saç ekiminden bir farkı var mıdır?

Teknik olarak sakal ya da kaş ekiminin saç ekiminden bir farkı yoktur. Fakat alınan ve kullanılan greft sayılarıhastadan hastaya değişebilir. Sakal ekimi için ortalama 3500-4000 civarı greft kullanılır. Kaş ekimi için ise bu sayı 1500-2000 arasında değişmektedir.

Saç ve Sakal aynı anda ekilebilir mi?

Saç ekimi ve sakalı kimin bir arada yapılacaksa çok fazla sayıda greft almak gerekebilir. Eğer ki her iki bölge için alınacak greft sayısı 4000-4500’den fazla değil ise bu ekimler bir arada yapılabilir. Daha fazla sayıda grefttin alınması gerektiği durumlarda ise iki ekimin bir arada yapılması tavsiye edilmez.

Sigara kullanımının saç ekimine etkisi var mıdır?

Sigara kullanan hastalarda saç köklerine giden kan miktarı azalır. Buda ekilen köklerin daha azının tutmasına ve sağ kalmasına sebep olur. Bu nedenle saç ekimi yaptırmayı düşünen hastalara sigarayı bırakmalarını tavsiye ediyoruz.

İlginizi Çekebilir  Alın Estetiği

Saç ekimi sonrası ozon tedavisi ne sıklıkta yaptırılmalıdır?

Operasyon sonrası ozon tedavisini iki günde bir kez olacak şekilde toplam üç seans yaptırmak tavsiye edilir. Ozon tedavisi damar yolundan uygulanabileceği gibi saç bölgesini direk olarak da uygulanabilir.

Saç Kökü Nedir?

Ekim işlemleri vücudun farklı bir bölgesinde bulunan saç köklerinin transferine dayanıyor. Bu nedenle saç ekimi işlemleri için ense kökünden saç hücrelerinin alınması esastır. Bunun dışında vücudun farklı bölgelerinde de saç köklerinin temin edildiği görülür.

Saç kökü kıl kökü ve kıl folikülünden oluşur. Kıl folikülü saç kökünün beslendiği kısımdır. Zamanla bu yapı bozularak saç köklerinin istenilen büyümeyi gösterememesi ve zayıflaması durumu ortaya çıkar.

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

Her insanda farklı saç tipi bulunur. Bu saç tiplerini kalınlığına ya da yağ oranına göre sınıflandırmak mümkündür. Örneğin bazı insanlarda ince tip saçlar bulunur. Bu saç tipi kırılmaya daha müsait bir yapıya sahiptir. Daha dayanıksız bir yapısı olmasının yanında bu saç tipi taranmaya daha müsait bir yapıya sahiptir.

Bir diğer saç tipi olan kalın saç tipi ise daha zor taranan ve daha dayanıklı bir saç tipidir. Bunların dışında saçların yağlılık oranına göre de saçların çeşitleri bulunur. Yağlı saçlar, karma saçlar ya da kuru saç tipi olarak isimlendirmek mümkündür.

Her saç tipinin kendine has özellikleri bulunur. Saç dökülmelerinin saç tipleri ile yakından ilişkisi vardır. Bu nedenle saç ekimi hastalarda saç tipi ile de yakından ilişkili bir durumdur.

Hangi Aylar Saç Ekimi İçin Uygundur?

Bu ekim işlemleri için belirli bir zaman dilimi bulunmamakla birlikte bazı mevsimlerin doktorlar tarafından tavsiye edildiği bilinir. Bu mevsimler arasında sonbahar ve kış önde gelir. Bu mevsimler nispeten hastanın daha rahat edebileceği aylar olduğundan tavsiye edilir.

Saç Ekimi İçin Yaş Sınırı Nedir?

18 yaşını tamamlamış her hastada bu işlemler yapılır. Bu konuda daha erken aşamalarda veli izni ile ekim yapılabilmektedir. Yine hastalarda bu işlemlerin gerçekleştirilmesi için deri ve cilt hastalıklarının olmaması beklenir.

Saç Ekimi Sonucu Ne Zaman Görülür?

İşlemlerin sonuçları bir ay sonunda ortaya çıkmaya başlar. Saçların tam olarak istenilen boyutlara gelmesi için ortalama olarak 3 ya da 4 beklemek gerekir. Hastalar gereken bakıma dikkat ederek daha etkin sonuçlar elde edebilir.

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

Operasyondan sonra iki hafta geçmesi ile birlikte hastaların saçlarını normal bir şekilde yıkaması mümkündür. Bunun öncesinde günde en fazla bir kez olmak üzere oluşan kabuklanmaların giderilmesi için saç yıkama hassas bir şekilde yerine getirilir.

Saç Ekimi Operasyonu Kaç Saat Sürer ve Konforlu mudur?

Konfor arttıran yöntemler ile hastaların daha rahat saç ekimi işlemlerinden yararlanabilmesi mümkündür. Ortalama olarak saç ekme işlemlerinin 4 ile 5 saat arasında sürdüğü söylenebilir.

Saç Ekimi Operasyonu Esnasında Ağrı veya Acı Hissedilir mi?

Kafa derisine nakledilen saçların ekimi aşamasında anestezik kremler kullanıldığından dolayı hastaların ağrı hissetmesi olası değildir. Bu nedenle hastalar ağrısız ve acısız bir şekilde bu işlemlerden yararlanabilir.

Saç Ekimi Operasyonu İçin Kaç Gün Ayırmalıyım?

Operasyonun ertesi günü taburcu olmak mümkündür. Bunun yanında saçların sağlığı ve yeni ekilen greftlerin dayanabilmesi için hastaların belirli bir süre dinlenmesi gerekir. Ortalama olarak 1 hafta istirahat etmeleri gerekir.

Saç Ekim Kaç Yıl Dayanır?

Saç ekme işlemlerinden sonra oluşan saç yapısının ortalama olarak 5 yıla kadar dayanabildiği söylenebilir. Bunun yanında işlemin kalıcılığı kişinin öz bakım becerilerinin yanı sıra çevre koşulları ile de yakından ilişkilidir. Saç ekimi hakkında daha fazla bilgi almak için doktorunuza danışabilirsiniz.

Saç Ekimi Yaptıranların Yorumları

İsteyen hastalar bu konuda başka hasta deneyimlerinden yararlanabilirler. Saç ekimi ile ilgili çok sayıda yorum bulunmuştur:

“saç ekim işlemi bitince de hiçbir ağrı duymadım. Şimdi saç bakımı yaparak daha gür saçlara ulaşmanın hayalini kuruyorum. Gün geçtikçe saçlarım eski haline dönüyor.”

“ bu işlem için fazla ücret ödemedim. Buna rağmen sonuçlardan oldukça memnunum. Yine saç ektirme işlemleri ağrısız ve acısız bir şekilde gerçekleştirildi.”

“saç ekim işlemleri için tercih ettiğim uzman doktor sayesinde çok rahat ettim. Aynı zamanda tedavim sonrasında doktorum tarafından rutin kontrollerden geçirildim. Yeni saçlarım eskisi gibi gür ve parlak.”

“Ben de saç ekimi yöntemi ile dökülen saçlarımın yerine yeni saç ektirdim ve kellikten kurtuldum. Siz de en yeni teknikler ile korkmadan bu işlemlerden yararlanabilirsiniz.”

“saç ekiminde doktor uzmanlığı çok önemlidir. Bu konuda tavsiye edilen bir doktordan hizmet aldım. Şimdi saçlarım yeniden canlandı ve kısa süre içerisinde kendine geldi.”

Saç Ekimi Fiyatları 2024

Fiyatlar yönteme ve hastaya nakledilecek greft miktarına göre değişiklik gösterir. Saç ekimi aşamasında yeni teknikler kullanıldığından fiyatların da bu tekniklere göre değişiklik göstermesi mümkündür. Saç ekimi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

Instagram : clinicplast