Burun Dolgusu

Burun Dolgusu Nedir?

Burun dolgusu burunda bulunan minimal problemler için ameliyat gerektirmeyen estetik çözümler sunmaktadır. Burun dolgusu diğer yüz dolgularında olduğu gibi hiyalüronik asit içermektedir. Burun estetik yöntemleri günümüzde ameliyatsız olarak da burun dolgusu şeklinde yerine getirilir.

Aynı zamanda bu uygulamaların işlem süreleri kısa olduğundan dolayı hastalar hemen günlük hayatına geri dönebilir. Burunda ortaya çıkan eğrilik, bozulma ya da simetri sorunları nedeni ile çeşitli dolgu işlemleri yerine getirilir. Her bir işlem ortalama olarak 15 dakika kadar sürmektedir.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Bu işlem ameliyatsız bir yöntem olup kişilerin genel anesteziye girmeden işlemlerinin tamamlanması mümkündür. Burun dolgusu işlemlerinin yerine getirilmesinde burun derisine anestezik kremler tatbik edilerek hastalarda istenilen görünüm sağlanmış olur.

Mikro enjeksiyon yöntemi ile hastalarda dolgu işleminin yerine getirilmesi mümkündür. Deri altına hyaluronik asit uygulanarak hastaların burun yapılarına estetik bir görünüm kazandırılmış olur.

Burnun hangi bölümlerine dolgu yapılabilir?

Burun Dolgusu; Burun kabaca yumuşak doku ve kemik olarak iki bölümden oluşur. Burun dolgularının en sık yapıldığı yerlerden birisi burun sırtıdır ve burnun kemik bölümünü oluşturur. Burun kemerini kamufle etmek amaçlı burun dolgusu burun kemerinin önüne ve arkasına yapılabilir. Burun kemerinin dolgu ile kamufle edilmesi sonucu burun sırtı yan profilde düz kemersiz bir görünüme kavuşur.

Burun dolgusunun burunda en sık yapıldığı ikinci bölge ise burun ucudur. Burun ucu burnun yumuşak doku kısmını oluşturur. Burun ucuna burun dolgu yapılmasındaki amaç, düşük burun uçlarını daha yukarda göstermektir.

Bu amaçla burun ucunun alt kısmına yapılan dolgu burun ucunu alttan destekleyerek yukarıya doğru kalkmasını sağlar. Burun ucunun en tepe noktasına yapılan dolgu ile yine burun ucu daha yukarıda gösterilmeye çalışılır.

Burun dolgu kimlere yapılabilir?

Burun yapısında ortaya çıkan çeşitli sorunları gidermek için burun dolgusu işlemlerine ihtiyaç duyulur. Fakat bu işlemlerin yerine getirilebilmesi için kişinin burun yapısının oturmuş olması gerekir. Bu nedenle 18 yaş ve üzeri hastalar tercih edilir.

Aynı zamanda bu işlem bir dolgu yöntemi olduğundan dolayı her hastadaki burun sorunları için kullanılamaz. Bazı hastalarda burun eti sorunları bulunmaktadır ve bu sorunlar başka yöntemler kullanılarak tedavi edilir.

Bunun dışında burun kemiğinde ortaya çıkan bazı sorunlar için ameliyat gerekebilir. Bu dolgu yöntemleri daha çok görünüm sorunlarını gidermek için tercih edilir.

Clinicplast olarak 18 yaşından büyük, burnunda minimal değişiklik isteyen hastalarımıza burun dolgu yapıyoruz.

Burun Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Bu işlemin birçok avantajı bulunur. En başta kullanılan doğal bir dolgu malzemesi olan hyaluronik asit sayesinde hastaların doğal bir görünüm kazanması mümkün olur. Bunun yanında bu dolgu malzemesi zamanla eriyebilen bir yapıya sahip olduğundan damar tıkanma sorunlarının giderilmesine katkı sunar.

İlginizi Çekebilir  Elmacık Kemiği Dolgusu

İşlemlerin kısa süreli olması ve hastaların işlemler sonrasında hemen gündelik hayata dönebilmesi de yine artıları arasında yer alır. Burun ucu burun kemeri gibi görünüm sorunları kolay bir şekilde giderilmiş olur. Hastanın günlük yaşamına hızlı bir şekilde dönmesi ve işlem sonrasında tampon kullanmaya ihtiyaç duyulmaması da yine artıları arasında yer alır.

Burun dolgusundan sonra dikkat etmem gerekenler nelerdir?

Burun dolgusundan sonra hastanın yapması yada dikkat etmesi gereken özel bir durum yoktur. Burnun yapısı gereği dolgu uygulamasından sonradan şişlik yada kızarıklık çok fazla gözlenmez. Hastalar dolgu uygulamasından hemen sonra günlük hayatlarına dönebilirler.

Burun dolgu yaptırmak ağrılı bir işlem midir?

Temel prensip olarak dolgu yapılacak bir alan lokal anestezi enjeksiyonu ile uyuşturulmaz. Bunda amaç enjeksiyon ile hacim ihtiyacının gölgelenmemesidir. Neyseki burun dolgu acı veren bir işlem değildir. Çoğu hastada güçlü bir lokal anestezi etkili krem kullanılarak rahatlıkla burun dolgu yapılabilir.

Burun Dolgusunun etkisi ne kadar sürer?

Dolgu işlemlerinde kullanılan dolgu malzemesi kısa süreli değil uzun süreli görünüm kazandırma imkânı taşır. Bu nedenle kişinin öz bakım becerilerine göre dayanım sürelerinin en az 6 ay en fazla 18 ay sürdüğü görülür.

Eğer hastalar burun yapısında kullanılan dolgu malzemeleri erir ise yeniden operasyon ile dolgu yaptırabilmeleri de mümkündür.  Hastadan hastaya ve dolgu malzemesine göre de değişen şartlar vardır. Kök hücre tedavisi ile kalıcılığın 5 seneye kadar çıkarılması mümkündür.

Burun Dolgusu Neleri Yok Eder?

Estetik bir yöntem olan burun dolgusu işlemleri aynı zamanda burunda ortaya çıkan birçok yapısal bozukluğun giderilmesini mümkün kılar. Bu bozukluklar arasında burun kemeri sorunları başta gelir.

Burunda bir çıkıntı şeklinde kendini belli eden bu yapısal bozuklukların giderilmesi için hastalarda çıkıntının etrafına dolgu malzemesi enjekte edilerek şekil verilir. Yine burun ucunu düzeltmek ya da burun kısmının her iki tarafında simetrik bir görünüm kazanabilmek için de yine dolgu işlemleri yerine getirilir.

Burun dolgu ile burun daha küçük görünür mü?

Burun dolgusundaki amaç burunda bulunan minimal problemleri tedavi etmek değil kamufle etmektir. Bu amaçla buruna dolgu ile hacim eklenir. Bu nedenle burun dolgu burunda küçülme değil aksine büyüme sağlar. Bundan dolayı buruna çok fazla miktarda dolgu yapılması önerilmez. Burunda küçülmeyi sağlayacak tek yöntem cerrahidir.

Burun dolgu burun ameliyatının alternatifi olabilir mi?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi burun dolgu minimal problemlerin çözümü için ameliyatsız bir alternatiftir. Eğer hastanın burnunda çok ciddi bir deformite yok ve hastanın isteği burun dolgu ile çözülebilecekse, dolgu bu hastalar için ameliyatın alternatifi olabilir.

İlginizi Çekebilir  Yrd. Doç. Dr. Yunus DOĞAN

Burun dolgu aynı zamanda burun ameliyatı sonrası geride kalan minimal deformitelerin yada düzensizliklerin çözümünde de kullanılabilir.

Burun dolgusunun kalıcılığı ne kadardır?

Diğer dolgularda olduğu gibi Clinicplast olarak kullandığımız burun dolgularının ömrü 1yıldır. Bir yılın sonunda dolgu materyali vücut tarafında emilir.

Burun dolgularında hastaların memnuniyet oranı nasıldır?

Genel olarak iyi seçilmiş hastalarda burun dolgularındaki hasta memnuniyeti yüksektir. Bunun en önemli sebebi ameliyata gerek kalmadan kısa sürede gözle görünür estetik bir değişimin sağlanmasıdır.

Burun dolgu yaptırmış olmak burun ameliyatlarına engel midir?

Daha önce burun dolgusu yaptırmış olmak burun ameliyatı için bir engel değildir. Çoğu zaman burun dolgu yaptırmış olan hastaların burun ameliyatlarında bu dolguları kolaylıkla temizleyebilmekteyiz.

Burada önemli olan nokta burun ameliyatı öncesinde doktor değerlendirmesi yapılırken mutlaka daha önce burun dolgusu yaptırdığınızı doktorunuza söylemenizdir. Bu ameliyat öncesi değerlendirmenin daha  net olması ve doktor hasta güveni açısından önemlidir.

Burun dolgusu kalıcı mıdır?

Bu işlemlerin uygulama süresi yaklaşık olarak 15 dakika kadardır. Uygulama sonucunda elde edilen yapıların kalıcılık süreleri ise dolgu malzemesine göre değişiklik gösterir. Söz gelimi hyaluronik asit ile yapılan uygulamalar 1 seneye kadar dayanım gösterir.

Bunun yanında yağ enjeksiyon yöntemi ile de burun dolgusu işlemleri yapılır. Yağ dolgusu hyaluronik asite göre daha fazla dayanım süresi göstermekte olup yaklaşık olarak 2 seneye kadar dolgunun bozulmadan kalması mümkündür.

Bunun dışında bir diğer dolgu yöntemi olan kök hücre tedavisi en başarılı yöntemler arasında olup 5 seneye kadar dolguların bozulmadan korunması mümkündür.

Burun Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürer?

Burun dolgusu ile yapılan işlemlerin süresi değişiklik gösterir. Örneğin bu uygulamalar bazı hastalarda 30 dakika kadar olur. Bazı hastalarda ise 10 dakika gibi kısa işlem süreleri mümkündür. Yine seans sayıları da hastaya göre değişiklik göstermekle birlikte birçok hastada tek seans ile görünüm için beklenilen estetik değerler elde edilmiş olur.

Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün Mü?

Bu yöntem mikro enjeksiyon yöntemi ile yerine getirilen bir işlemdir. Bu nedenle işlemin kansız bir işlem olduğu söylenebilir. Yine bu işlemin yerine getirilmesinde hastaların burunlarına sürülen anestezik kremler sayesinde ağrı hissi ortadan kaldırılmış olur.

Buruna sürülen anestezik kremlerden sonra hastaya normal iğneden biraz daha kalın olan kanül vasıtası ile ilgili dolgu malzemesi verilir. Böylelikle burun yapısında ortaya çıkan sorunlar giderilmiş olur.

İlginizi Çekebilir  Dudak Dolgusu

Burun Ucu Dolgusu Sonrası Kaşınırsa Ne Olur?

Bu operasyon sonrasında hastaların en büyük şikâyetlerinden birisi de burunda ortaya çıkan kaşınmalardır. Bu kaşınmalar nedeni ile burun kaşımak doğru değildir.

Özellikle ilk 24 saat içerisinde yoğun olarak ortaya çıkan kaşınma normal bir durumdur. İlk yirmi dört saat burunda ortaya çıkan kaşınmalara müdahale etmemek gerekir. Kısacası ilk günü burun yapısına hiçbir şekilde dokunmamak gerekir.

Burun Ucu Dolgusu Sonrası Ne Zaman Duş Alınır?

Burun ucu dolgusu yapıldıktan sonra hastaların ilk 24 saat hiçbir şekilde buruna dokunması ya da masaj ve banyo yapması uygun değildir. Yine ilk üç gün boyunca hastaların banyo yapması da istenmez. İlk üç gün ılık su ile duş alınabilir. Sıcak su ile banyo yapmak için üç gün beklenmesi gerekir.

Yine hamam sauna gibi alanlardan üç gün boyunca uzak durmak gerekmektedir. Günümüzde bu işlemlerin sonrasında bol güneş ışığı almak iyileştirmeyi kolaylaştıracaktır. Burun dolgusu yöntemleri sonrasında ilgili bakımlar yapılarak istenilen neticenin alınmasını sağlar.

Burun Ucu Dolgusu Sonrası Spor Yapabilir miyim?

İlk bir hafta zor egzersizlerden uzak durmak gerekir. Bu egzersizlerin içerisinde spor yapmak da vardır. Sonraki aşamada hafif egzersizlere başlamak mümkündür.

Bunun yanında burun yapısının tam olarak oturması ve burun üzerinde bulunan basıncın en aza indirilmesi için yüz üstü yatmak tavsiye edilir. Yüz ve mimik hareketlerine de dikkat etmek gerekir. Burun dolgusu tam oturduktan sonra eski aktiveleri gidermek mümkündür.

Burun Ucu Dolgusu Sonrası Kullanmamam Gereken İlaçlar Nelerdir?

Bazı hastalarda burun dolgusu yöntemleri sonrasında bir miktar ağrı ortaya çıkabilir. Ağrı ortaya çıkması durumunda doktorun tavsiye ettiği ilaçlar kullanılabilir. Bunun yanında ibuprofen bazlı ilaçların ağrı kesici olarak alınmaması gerekir.

Yine kanamaların önüne geçebilmek için kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durmak gerekir. Ortaya çıkan morluklar ya da ağrılar için doktor tavsiyesi ile ilaç kullanımı tavsiye edilir.

Burun Dolgusu Fiyatları 2024

Her sağlık merkezinde kurumun fiyat politikalarından dolayı değişen fiyatlar ortaya çıkar. Aynı zamanda hastada uygulanacak yöntemde kullanılan malzemeye göre de fiyatların değişiklik göstermesi mümkündür. Siz de sağlık merkezlerinde gerek tedavi yöntemleri gerekse de fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bunun yanında sağlık merkezlerinde uygulanan yöntemler yeni teknolojiler ile daha etkili olduğundan fiyatlarda değişmeler ortaya çıkar. En iyi burun dolgusu fiyatları için farklı sağlık merkezlerinden fiyat ve tedavi bilgisi alabilirsiniz. Burun dolgusu fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.