Dudak Dolgusu

Dudak dolgu sadece dudakları büyütmeyi mi amaçlar?

Dudak Dolgusu; İlk bakışta dudak dolgularının ana amacı dudakları büyütmek olarak görünse de, iyi yapılmış bir dudak dolgusu hastaya sıradan bir dudak büyümesinden daha fazlasını sunmalıdır. Doğru yapılan bir dudak dolgusu için dudak bölgesini oluşturan yapıların iyi bilinmesi ve orantılı bir şekilde değerlendirilmesi gerekir.

Dudak bölgesinede dolgu yapılabilecek alanlar vermillion hattı (dudakların çevresinde bulunan kırmızı- pembe dudak dokusu ile derisi alanındaki geçiş bölgesi), dudak mukoza alanı (kırmızı- pembe renkli dudak bölgesi), cupids bow ( dudak ile burun arasındaki dudak ile burun arasında uzanan, dudaktan başlayıp buruna doğru uzanan iki çizgi arasında kalan alan) ve dudak ile burun arasında kalan cilt bölgesi olarak sıralanabilir.

Dudak Dolgusu Tedavi Yöntemleri

Dudakların daha hacimli bir hale getirilmesi için kullanılan bu estetik işlemler için farklı yöntemler kullanılır. Bazı hastalarda dudak dolgusu için silikon tedavisi yapılır. Bazı hastalarda ise dolgu malzemesi için hyaluronik asit uygulaması yapılır. Sonuç olarak hastanın hacim beklentisine uygun olarak farklı tedavi yöntemleri tercih edilir.

Dudak Dolgusu Sonrası

Dudak dolgu işlemlerinden sonra insanların belirli bir süre yeme içme alışkanlıklarına dikkat etmesi gerekir. Bunun yanında bu işlemlerin yerine getirilmesi sonrasında dudaklarda morarmalar ya da şişlikler ortaya çıkabilir.

İlginizi Çekebilir  Nazolabial Dolgu

Bu nedenle hastaların dikkatli davranması beklenir.  Dudak dolgu işlemlerinde ortaya konulan yapının bozulmaması için insanların beklentilerini karşılayan nitelikler yerinde tedavi imkânları ile tamamlanmış olur. Mikro enjeksiyon yöntemi ile hastaların dudak yapısının istenilen kalınlıkta ve istenilen boyutlarda yerine getirilmesi ile görünüm sorunları giderilir.

İğnesiz Dudak Dolgusu Avantajları Nelerdir?

Ağrısız bir yöntem olarak bu yöntemden yararlanılır. Yine hastaların dudak görünümlerinde istenilen görünüm bu şekilde elde edilir. Hızlı ve konforlu bir işlemdir. İşlemin sonrasında herhangi bir yan etki ortaya çıkmaz.

Dudak dolgusu işlemlerinin iğnesiz bir şekilde gerçekleştirilmesi sırasında hyaluronik asit uygulaması yapılarak doğal tedavi yapılır. Hyaluronik asit sayesinde hastalarda daha sonra yan etkilerin en az seviyede olması sağlanır.

Kalıcı Dudak Dolgusu Neden Yapılır?

Bazı hastalarda dudak yapısı doğuştan zayıftır. Bu hastalar gerek görünüm olarak gerekse de psikolojik olarak bu durumdan rahatsız olurlar. Bu nedenle dolgu işlemlerine ihtiyaç duyarlar. Bazı hastalar ise estetik olarak daha iyi göründüğünü düşündüklerinden dolayı bu yöntemleri tercih ederler.

Dudak ile ilgili bu işlemler bazen hastaların çeşitli tedavileri almaları ile de ortaya çıkabilir. Örneğin ağır hastalık tedavileri dudak yapısının hacmini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle kalıcı dudak dolgusu işlemlerine ihtiyaç duyulur.

Dudak dolgu ile dudak konturu nasıl yapılır?

Dudak konturu dudağın kırmız-pembe mukoza hattı ile dudak derisi arasındaki geçiş bölgesine dudak dolgusu yapılması ile oluşturulur. Bir diğer kontur alanı da cupids bow dediğimiz dudak ile burun arasında bulunan iki hattın arasındaki çukur bölgedir.

Bu çukur bölgenin daha belirgin hale getirilmesi dudaklara daha genç bir görünüm kazandırır. Bu amaçla bu çukur alanın etrafınadaki hatlara yapılacak dolgu bu cupids bow alanını daha derin gösterir.

Dudak dolgu yaptırmak ağrılı bir işlem midir?

Dudaklar yüzün diğer bölgelerine göre daha hassastırlar dolayısı ile bu dudaklar dolgu yaparken ağrıyı azaltmak çok önemlidir. Bu hem hastanın konforunu hem de işlemi yapan doktorun konforunu artırır.

Bu amaçla biz dudak dolgu öncesi kuvvetli lokal anestezi özelliği olan krem kullanıyoruz. İsteyen hastalarım için yanak ve alt dudak bölgesinde bulunan sinir noktalarına lokal anestezi enjeksiyonu yaparak dudaklarda tam uyuşmayı sağlayabiliyoruz.

Dudak dolgunluğu nasıl sağlanır?

Esas olarak dudağın mukoza  (kırmızı- pembe alan) bölgesine yapılan dudak dolgusu dudaklarda belirgin büyümeye ve dolgunlaşmaya neden olur. Dudak mukozası ile dudak konturuna yapılan dudak dolguları dudaklarda istenilen hacim artışını ve orantılı görünümü sağlarlar.

Dudak üstündeki çizgiler için dolgu yapılabilir mi?

Özellikle yaşlanmaya yada sigara kullanımına bağlı olarak dudakların üstünde çizgilenmeler meydana gelir. Bu ince çizgilere dolgu yapılarak çizgilerin belirginliği azaltılabilir.

Dudak dolgularının kalıcılığı ne kadardır?

Dudak dolgularının kalıcılığı dolgu türüne göre değişmekle birlikte ideal kalıcılık süresi 1 yıldır. Kalıcı dolgular diğer vücut bölgeleri için olduğu gibi dudaklar içinde önerilmez. Dudak dolguları 1 yıl içinde enzimatik reaksiyon ile eritilirler.

Alt dudak ile üst dudak arasında dolgu yapılması yönünden fark var mıdır?

Alt dudakta üst dudağın aksine dudak hacmi dudak konturundan daha fazla ön plana çıkmaktadır. Normalde alt dudağın üst dudağa göre biraz daha büyük ve yan profilden bakınca biraz daha önde olması gerekir.

İlginizi Çekebilir  Elmacık Kemiği Dolgusu

Her iki dudak arasında orantının sağlanmasında ve dudak büyüklüklerine karar verilmesinde doktorun estetik bakış açısı ile beraber hastanın beğenileri de göz önüne alınmalıdır.

Dudak Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?

Estetik amaçlar ile kullanılan dolgu malzemelerine bağlı olarak dayanıklı süresi değişkenlik gösterir. Dayanıklılık süreleri hyaluronik asit için yaklaşık olarak 1 senedir. Eğer kişi kendi öz bakım becerilerini yerine getirmekte zorlanıyor ise dayanım süreleri değişiklik gösterir.

Yine sigara alkol gibi alışkanlıklar da bu etkinin azalmasına neden olur. Bunun yanında bazı uygulamalarda dolgu malzemesi olarak yağ kullanılır. Bu dolgu malzemesi ile yapılan uygulamalar daha uzun süre kalıcı olur. Yine kök hücre tedavisi ile 4 ya da 5 seneye kadar dayanan dudak dolguları hastalara uygulanır.

Dudak dolgusu yaptırmak istiyorum ama dudaklarımın çok büyümesinden korkuyorum.

Bu istek yada bu korku dudak dolgu yaptırmak isteyen hastalarımızın büyük bir kısmında mevcuttur. Özellikle lokal anestezinin de etkisiyle dudaklara yapışan dolgu sanki olduğundan daha fazlaymış gibi görünebilir yada hastalarımız böyle hissedebilir.

Clinicplast olarak dudak büyüklüğü konusunda endişesi olan hastalarımızı rahatlatmak adına aşamalı dudak dolgu dediğimiz yöntemi uyguluyoruz. Bu yöntemde hastalar işlem sırasında ayna ile dudak boyutlarını sürekli kontrol edebiliyor ve onlar için yeterli olan noktada işlemi sonlandırıyoruz.

Sonrasında bir hafta süre tanıyarak  şişliklerin geçmesini, lokal anestezi etkisinin ortadan kalmasını ve hastanın dudak görünümüne alışmasını sağlıyoruz.

Bütün bu etkiler geçtikten sonra hastalarımızın büyük çoğunluğu biraz daha dolgu ekletmek istediklerini dile getiriyorlar. Bu sayede hastalarımız hem sonucu daha iyi değerlendirebiliyor hem de istedikleri dudak büyüklüğüne daha güvenli bir şekilde sahip oluyorlar.

Dudak dolgusu ile dudak asimetrilerine çözüm olabilir mi?

İyi yapılmış bir dudak dudak dolgu dudaklardaki hacim farlı nedeniyle oluşmuş simetri problemlerinin çözümüne yardımcı olur. Eğer dudaklardaki asimetri geçirilmiş travma, kas fonksiyon bozukluklarına yada yüz felci gibi sinir hasarlarına bağlı ise dudak dolgu yapmak tek başına bu asimetrilerin çözümünü sağlamaz. Bu tarz asimetrilerde mutlaka ek tedavi seçenekleri gerekmektedir.

Dudak dolgusunu kanülle mi yoksa iğne ile mi yaptırmak daha doğrudur?

Burada tercih doktorun kendini hangisinde daha rahat hissettiğine bağlı olarak değişebilir. Genel kabul olarak iğne ile yapılan dudak dolgularında dudaklara daha belirgin ve net kontur hatları yapılabilmektedir. Buna karşılık sadece hacim verilecek dudaklarda sadece iki noktadan girilerek kanül ile hem alt dudağa hem de üst dudağa dolgu yapılabilir.

Dudak dolgusundan sonra dudaklarda şişlik olur mu?

Dudaklar fazla kanlanan bölgeler olduğu için, dolgu sonrası dudaklarda bir miktar şişlik olur ve bu doğaldır. Genellikle 1-2 gün içerisinde bu şişlikler kaybolur ve dudak olması gereken büyüklüğe ulaşır.

Dudaklarında uçuk çıkan hastalar dudak dolgusu yaptırabilir mi?

Dudaklarında uçuk çıkan hastalarda dudak dolgu yaparken çok dikkatli olmak gerekir. Eğer dudaklarda aktif uçuk varsa kesinlikle dudak dolgu yapılmaz. Dudaklarında uçuk çıkma riski olan hastalarda ise mutlaka dudak dolgu uygulamasından 4 gün önce başalayacak ve uygulamadan 4 gün sonrasında devam edecek şekilde antiviral uçuk tedavisi uygulanmalıdır.

İlginizi Çekebilir  Göz Altı Dolgusu

Dudak Dolgusu Ne İşe Yarar?

Dermal dolgu işlemleri kapsamında dudaklara hacim kazandırmak ana amaçtır. Estetik bir işlem olan dudak dolgusu işlemlerinde esas amaç dudakların daha hacimli olmasıdır.

Bir diğer amaç olarak hastaların gülme sorunlarına neden olan zayıf dudak yapılarının ortadan kaldırılması için de bu işlemler yapılır. Genellikle hyaluronik asit uygulaması yapılarak hastalarda dudaklarda kalıcı hacim artışı ortaya konulur.

Dudak Dolgu Maddeleri Nelerden Oluşur?

Hastalarda uygulanan bu estetik yöntem işlem sırasında farklı dolgu malzemeleri kullanılır. Bu malzemelerden birisi olan hyaluronik asit ile doğal bir tedavi yöntemi gerçekleştirilmiş olur. Hyaluronik asit insan vücudunun kendi ürettiği bir doğal dolgu malzemesi olduğundan dolayı tercih edilir.

Hem uygulama basitliğinin sağlanması hem de yan etkisinin olmaması nedeni ile bu dolgu malzemelerinden yararlanılır.

Dudak Dolgusu Tedavisi Güvenli mi?

Bu işlemlerin yerine getirilmesi yöntem olarak ve kullanılan malzeme olarak en güvenli işlemler arasında yer alır. Dudak ile ilgili bu estetik işlemler istenir ise başka zamanlarda tekrarlanabilir.

Yine dolgu malzemelerinin zamanla yerini doğal dudak yapısına bırakması güvenilir olması açısından öne çıkar. Bu nedenlerden dolayı bu tedavi yöntemi en güvenilir yöntemlerden birisidir.

Dudak Dolgusu Acı Verir mi?

Kullanılan anestezik kremler ile tedavi yerine getirilir.  Anestezik kremler hastanın ağrı hissetmemesi gibi bir faydası bulunur. Bu nedenle dudak dolgusu işlemlerinde ağrı hissi oluşmaz. Bu yöntem kısa sürdüğü için de konforlu bir işlem olarak görülür. Söz konusu işlemlerin uygulanmasında iğnesiz yöntem kullanılarak hastaların en az seviyede ağrı hissetmesi mümkün olur.

Etkisi Ne Kadar Sürecek?

Yapılan işlemlerin etkisinin uzun süreler devam etmesi kullanılan dolgu malzemesi kadar hastanın çevre şartlarına göre de değişiklik gösterir. Bu nedenle hastaların bakımları önem taşır. Hyaluronik asit çoğunlukla 6 ay ile 12 ay kadar kalıcılık gösterir.

Farklı dolgu malzemeleri kullanılarak etkisinin arttırılması mümkündür. Aynı zamanda dolgunun erimesi durumunda yeniden enjeksiyon yapabilmek yerine getirilir. Dudak dolgusu işlemleri bu nedenle kalıcılığı yüksek bir işlem olarak tercih edilir.

Doğal Dudak Dolgusu Yaptıranlar

Dudaklarda doğal bir görünüm elde edilmesi amacı ile kullanılan bir yöntem olan dudak dolgusu yöntemleri sayesinde hastalar daha hacimli bir görünüm kazanır. Bunun dışında operasyon hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için dolgu yaptıranların yorumlarından yararlanabilirsiniz.

Dolgu işlemlerini yaptırmadan önce hastaların operasyon hakkında daha fazla bilgi sahibi olması için bu işlemi daha önce yaptıranlardan bilgi alması önem taşır. Yine internet sitelerinden tedavi ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dudak Dolgusu Fiyatları 2024

Fiyatlar sağlık merkezlerine ve hastanın durumuna göre değişiklik gösterir. Bunun yanında uygulamaların son zamanlarda yaygın olarak tedavide tercih edilmesi nedeni ile fiyatların makul seviyelerde olması beklenir.

Dudak dolgusu işlemlerinin teknikleri birbirinden farklılık gösterir. Aynı zamanda hastaların dudak dolgusunda istedikleri hacimde birbirinden farklıdır. Bu nedenle de fiyatlar değişkenlik gösterir. Dudak dolgusu fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.